tirsdag 11. januar 2011

Kort til 60 åring/ A card to a 60th Birthday

Omsider ei oppdatering frå denne kanten. Det er jammen meg snart eit år sidan. Eg må innrømme at kortlagingsutstyret mitt ligg litt på vent på loftet, men forhåpentlegvis kjem inspirasjonen tilbake etterkvart. Dette vart laga litt i hui og hast til onkelen til mannen min som vart 60 i desember. Kanskje ikkje det mest artige bursdagskortet, men det vart no eit kort. Øvst til venstre er framsida. Øvst til høgre er venstre innsida, nedst til venstre er høgre innsida og nedst til høgre er baksida. ;) Vanskeleg å sjå på biletet, men eg har brukt embossing på framsida og på innsida.
Kanskje det vert nokre fleire innlegg etterkvart. ;)
_________________________________
Finally, an update on this blog. It is almost a year ago since the last one. My inspiration for cards and scrapbooking are long gone, but hopefully it will come back to me sometime. This card was made in a rush to my husband's uncle's 60th Birthday this December. Top left is the front of the card. Top right is the left inside. Bottom left,- right inside and bottom right is the back of the card. ;) It is difficult to see at these pictures, but I have used embossing powder at the front and left inside of the card.

25 kommentarer:

 1. Hei Torunn!!Så koslig du vil være med på min give away,masse lykke til!!

  ha en fin dag!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 2. Hei.Kjempe fine kort.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 3. Jeg synes dette kortet hadde en nydelig og delikat enkelhet ved seg, likte det kjempegodt!

  SvarSlett
 4. Hei! Så masse fint du lager!!! Og så delikate fargetoner du velger til kortene dine; de er en fryd for øyet!!!!

  SvarSlett
 5. Takk for koselig hilsen.
  Nydelig kort du har laget.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg.
  Klem Mio

  SvarSlett
 6. Så lekkert kort du har laget - Eksplosjonkortene litt under her er jo helt fantastiske! Jeg er imponert!
  Hilde

  SvarSlett
 7. Takk for koselig besøk i bloggen min.
  Her var det jammen mye fint. Likte godt det kortet du hadde laget til 60 åringen.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke.
  Klem Tone

  SvarSlett
 8. Dette var et fint kort!
  Hilsen Fredrikke :O)

  SvarSlett
 9. Åhhh gurimalla, så mye lekkert du lager. Har tatt meg en titt rundt i bloggen din og jeg må si at du er virkelig kreativ. Så utrolig flink du er :-))
  Skriver om boka så fort jeg har lest den.
  Ha en strålende tirdagskveld.

  SvarSlett
 10. Flott kort:)) Og jeg syns det var mye fint i bloggen din. De boksene til forloverne var stilige:)

  SvarSlett
 11. Hei skjønne deg! Jeg er bare innom for å si tusen tusen takk for den koselige kommentaren du skrev om kjøkkenbildene mine på NIB utfordringen! Jeg ble veldig glad!! Ha en super uke, stor klem fra Cecilie

  SvarSlett
 12. Å så mange FLOTTE kort! Jeg må linke deg, sånn at jeg finner tilbake...for jeg har nettopp begynt så smått med kort jeg også:)

  Hilsen Turid;)

  SvarSlett
 13. Supert! :) Takk for at du er med på min give away. :) Lykke til. :)

  SvarSlett
 14. Så mange flotte kort du lager :)

  SvarSlett
 15. Så läckra kort! Blev glad för din kommentar hos mej.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvarSlett
 16. Så lekre kort du lager! Og tusen takk for hygelig kommentar :-)

  SvarSlett
 17. Tusen takk for komentar i bloggen min :0)

  Du er super flink da, utrolig fine kort du har laget..

  Gleder meg til å titte innom deg igjen :)

  SvarSlett
 18. Flott kort... :O)
  Fine avstemte farger!

  SvarSlett
 19. ✒ Torunn
  Tusen takk for varm hilsen fra deg!
  Og jeg ser jo du lager finfineKort!!!!! Og lager kollasjer så det griner :))
  Vet du, jeg bruker Picasa, det er et bilderedigeringsprogram du kan laste gratis ned, du finner det her http://picasa.google.com/mac/features.html Du ser nederst til venstre står det Last ned Picasa. Har du Mac kan du gjøre det her http://picasa.google.com/mac/
  I det programmet kan du sette sammen til kollasjer og det er det jeg har gjort på det bildet du referer til.

  Jeg har brukt to bilder som jeg har lastet opp til Picasa fra min maskin, så har jeg trykket på Kollasj-knappen, og under Instillingsfolderen har jeg valgt Bildestabel. Da vil du se at bildene du har valgt ligger hulter til bulter Så velger du Sideformat, og velger den formen du vil at ditt kolalasj skal ha. Som feks en A4 side, et kvadrat, her er det mange muligheter. (Pluss at det også er et alternativ å legge inn egne mål.)
  Nå har du en bakgrunnsform du ønsker og bildene kan du flytte på og gjøre større eller mindre.
  Jeg har satt et bilde oppe i venstre hjørnet og et nede i høyre hjørnet.
  For å få en bakgrunnsfarge ser du under Bakgrunnsalternativer, på samme sted som sist, du ser en hvit firkant og her trykker du, og du får nå opp forskjellige fargealternativer. Når du har funnet den bakgrunnsfargen du vil ha - så bare klikker du i fargepaletten. Og bakgrunnen har nå fått den fargen du valgte.
  Og så trykker du Lag Kollasj. Da vil det lagres og du kommer tilbake til Grunnleggende Redigeringer Her trykker du på den knappen det står ABC på, og du får nå muligheten til å legge inn en tekst. Du velger den skrifttypen du ønsker og størreslen på bokstaven, skriver inn teksten og trykker på Bruk når du har det slik du vil ha det.
  Det ligger mange skrifttyper i Picasa, men akkurat den skripttypen jeg har brukt på bildet heter Scriptina og er en font jeg har lastet gratis ned herfra http://www.1001freefonts.com/
  (Og Scriptina ligger under Calligraphy litt ned på siden. Så trykker du bare på knappen til høyre og laster den ned på maskinen din og legger de inn i skriveprogrammet ditt.)
  Den lille blomsten jeg har brukt finner du også under skrifttyper, denne gang under Bodoni Ornaments ITC TT, og om du trykker på 5 tasten på tastaturet ditt, så kommer den lille blomsten opp, og igen trykk Bruk når du er fornøyd.

  For å få på den rammen rundt har jeg videre trykket på Kollasj igjen, kollasjen du har laget skal være det eneste bildet der, så er det flere bilder der trykke du på de bildene du vil fjerne og trykk så Delite, dette gjentar du til du har tatt bort de bildene som ikke sakl være med. Du skal altså bare ha den kollasjen du har laget på den nye bakgrunnen.
  Så ser du det er et valg å trykke på Bildekantlinjen og jeg har brukt rammen i midten. Bare trykk på den og du ser at kollasjet du lagde får en ramme. Trykk på den hvite firkanten igjen (bakgrunnsalternativene) og trykk på den hvite fargen slik at du får en hvit bakgrunn. Så drar du kollasjet nesten helt ut til kanten og trykker igjen Lag Kollasj. (Har du en farget bakgrunn på bloggen din må du dra bildet helt ut i kanten, slik at bare rammen du har satt på er det hvite som synes og da vil ikke den hvite bakgrunnen synes på din blogg.) Bildet er nå klart og du kan bruke det på bloggen din :) Du kan laste det direkte opp fra Picasa eller Eksportere bildet til maskinen din, om det er der du pleier å lagre bildene dine.
  Vel, Torunn, jeg håper det ble sånn noenlunde ok å forstå...

  Ønsker deg en vidunderlig uke!!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 20. Så koselig at du vil være med på give awayen min:)
  Bladde litt nedover her,Så mye lekkert du har lagd, kjempe flink:)

  SvarSlett
 21. Takk for koselig kommentar!
  Kjekt at du er begynnt å blogge igjen ;) Likte dette kortet veldig godt eg :)
  Nyt siste resten av påsken!!

  Klem♥

  SvarSlett
 22. Hei hei!

  Så utrolig fine kort du lager - helt målløs jeg, rene kunstverkene :)

  Ha en fin kveld,
  Klem Jatte♥

  SvarSlett